Ingeborg Mooiweer

7 Snelle tips om je blokkades los te laten!

Doorbreek je blokkades in 7 stappen

Je hebt een blokkade als je iets wilt, maar het je niet lukt dat te bereiken. Hoe breek je nu een blokkade af? Hoe zorg je ervoor dat je in één rechte lijn je doelen bereikt?

De grootste blokkade op weg naar succes ben jijzelf! Ja dat is een vervelende… ik weet het!

Onze grootste blokkade voor succes zit in onszelf. Wij hebben de neiging om iets te willen en diep vanbinnen niet te geloven dat het mogelijk is. We saboteren zo ons eigen succes. Als er iemand aan je linkerarm trekt en een ander tegelijkertijd aan je rechterarm, waar ga je dan naartoe? Het antwoord is: nergens. Je blijft staan waar je bent. Je wil wel naar rechts, maar wordt tegengehouden door links. En andersom. Zo werkt het ook met onze interne blokkades: het zijn gedachten, verhaaltjes die we tegen onszelf zeggen, die ons tegenwerken op onze weg naar succes.

Die gedachten en verhaaltjes worden onze overtuigingen: het zijn onze „waarheden‟. Bijvoorbeeld:

  • Het is moeilijk leuker werk te vinden
  • Ik krijg nooit de relatie die ik wil.
  • Er is niet genoeg tijd om leuke dingen te doen.
  • Ik ben niet goed/leuk/slim genoeg.

Stap 1. Stop om door middel van piekeren jezelf door je blokkade heen te worstelen. 

Je bent geen domoor. Als piekeren de manier is om je door het probleem heen te worstelen zou het al lang opgelost zijn. Zonder twijfel. Je moet dus iets anders vinden dan piekeren en het bedenken van oplossingen.

Stap 2. Schort je vooronderstellingen op. 

Wat zijn je vooronderstellingen? De grootste blokkade waarvan je vrij moet komen is je vooronderstelling dat je al weet “waarom” je bent geblokkeerd.

Stap 3. Ga met je aandacht in je lijf. 

Je dagelijkse bewustzijn bevat ongeveer een tiende van je intelligentie. Je hele lijf met inbegrip van je geest, omvat echter alles. De meesten van ons leven afgesneden van de volle kracht van onze mogelijkheden. Ze overleven door afgesneden van het lijfgevoel rond te lopen. Neem iedere keer een moment om je voeten, je stoel, je ademhaling voelen.

De volgende 4….

Stap 4. Iets in jou wil het niet doen. 

Als je opmerkt dat je iets niet doet dat goed binnen je macht ligt om te doen, moet er wel iets in je zijn dat het dus niet wil doen. Dat is de enige veronderstelling die we gaan aannemen. Je kunt je voornemen om te gaan zitten om je documenten te organiseren, maar als je het niet gaat doen is er dus iets in jou dat het niet wil.

Stap 5. Veroordeel jezelf niet; probeer in plaats daarvan benieuwd te zijn. 

De eerste verzoeking is om jezelf te veroordelen: “Het is gewoon die luie kant in mij van mij dat niet wil.” Maar wacht, ga jezelf niet veroordelen! Veroordelen sluit de communicatielijnen af die we juist nodig hebben. In plaats van te oordelen kun je veel beter benieuwd worden. De waarheid is, dat je niet weet wat of waarom dit deel van jou niet wil dat je deze actie gaat doen. Word oprecht benieuwd hiernaar.

Stap 6. Luister. 

Luister naar het deel van jou dat niet wil dat je tot actie komt. Hoe? Door het de gelegenheid te geven zich te laten zien als een lijfelijk gevoelde notie. Maak even de tijd om deze gevoelsnotie in je lijf op te merken. Nodig dat deel uit zich kenbaar te maken. Misschien zal het komen als een gevoel van beklemming op de borst, of een vernauwing in je keel. Nogmaals: Neem de tijd, wees geduldig. Zodra je een gevoelsnotie opmerkt, kun je vragen: Waar maak je je zorgen over? Waar probeer je me mee te helpen? Wat wil je me vertellen?

Stap 7. Sta open voor verandering. 

Als je deze 7 hebt doorlopen komen we bij 3 hele belangrijke waarmee je definitief van je blokkade afkomt.

En nog 3 Héle belangrijke stappen

Stap 8. Bepaal je doelen 

Schrijf je belangrijkste doelen op. Het hoeven er niet veel te zijn en ze hoeven ook niet te gedetailleerd te zijn. Houd het bij de hoofdlijnen.

Stap 9. Bepaal je blokkades. 

Schrijf nu alle beperkende gedachten op. Alles wat je associeert met je doelen en wat niet goed voelt. Deze gedachten zijn de overtuigingen die je in de weg staan.

Als je zoekt, kun je zeker vijf à tien beperkende overtuigingen per doel vinden.

Stap 10. Draai de blokkerende overtuiging om. 

Neem je oude overtuigingen, kras ze door en schrijf het tegenovergestelde op. Daarmee hef je de blokkade op.
Bijvoorbeeld:

  • Het is moeilijk leuker werk te vinden wordt: Het is gemakkelijk leuk werk te vinden of
  • Ik krijg nooit de relatie die ik wil wordt…Ik krijg de relatie die me gelukkig maakt.

Dit klinkt al een stuk beter, nietwaar? Met deze gedachten is het veel waarschijnlijker dat je je doel bereikt? Er is namelijk niets meer dat je dan blokkeert. Is het zo simpel, ja zo simpel kan het zijn.

De kracht van herhaling. 

Voor het grootste positieve effect dien je je nieuwe overtuigingen vervolgens regelmatig hardop uit te spreken. Zonder regelmatige herhaling werken ze niet. Dit heb je ook met succes de hele tijd met je negatieve overtuigingen gedaan. Daardoor is die er ingesleten en beschouw je ze als waarheid. Het is gebleken dat wil je iets nieuws aanleren, dat geldt dus ook voor gedrag, je dit minimaal 40 dagen moet doen, dus eigenlijk elke dag tegen jezelf je nieuwe overtuiging uitspreken.

Zie het als een wandelpad in een bos. Als een bepaalde route maar vaak genoeg wordt bewandeld, dan ontstaat er vanzelf een pad. Omdat dat pad er al is, heb je de neiging dat te volgen.

Met deze nieuwe overtuigingen kiezen we een nieuw pad. Dat pad moet je vaak bewandelen, anders vergeet je waar het zich bevindt en volg je weer het oude pad. Herhaling zorgt ervoor dat je je gedachten geen kans geeft terug te vallen in een negatieve overtuiging.

Hoe vaker je het herhaalt, hoe natuurlijker het aanvoelt. 

Hoe vaker je het herhaalt, hoe natuurlijker het aanvoelt.

Hoe vaker je het herhaalt, hoe natuurlijker het aanvoelt….

Wow 10 stappen gezet…

Wow 10 stappen… en heb je ze doorlopen? En voelt het anders? Heb je al een verschil gemerkt? Ik hoop het wel… het is niet eenvoudig maar wel te doen, toch?

Leven zonder last van je stoorzenders geeft veel ruimte, rust en uiteindelijk veel meer plezier… maar merk je dat je toch blijft hangen bij een bepaalde stap of heb je het gevoel dat je niet genoeg vooruit komt of loskomt van je blokkades? En wil je er nu eens en voor altijd vanaf?

BEL 0623209229 me dan of mailto:info@bodyhealing.nl en we maken een vrijblijvende afspraak voor een gesprek!

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.