Ingeborg Mooiweer

Ga je mee op ontdekkingstocht?

Wie kent het niet… je leest iets, je hoort iets, iemand zegt iets tegen je en.. hoppa er komt een gedachte bij je op. Niks vreemd zou je zeggen. Dat is het ook niet .. gedachtes horen erbij. Sterker nog we hebben er ongeveer 78.000 per dag… dus genoeg stof tot nadenken_))

Maar die gedachtes op zich zijn niet zo zeer het probleem, alhoewel.. maar daarover later meer…. maar wel het feit dat we het idee hebben dat we met al die gedachtes wat moeten. En dat ook vaak doen… en daar begint de ellende .

Want je hoeft helemaal niets met je gedachtes, je kunt er zelfs voor kiezen om er helemaal niks mee te doen en gewoon vanuit je gevoel te leven. WAAAT kan dat? Ja dat kan.

Je gevoel geeft je aan, goed/niet goed of rood/groen of ja/nee… dus wel doen/niet doen. En daarna kan je de keuze maken om er iets mee te doen.

Ik raad ten sterkste aan te gaan voor de ja, groen etc maar je hebt dus een keuze. Je hebt dus ook de keuze om de gedachtes die er zo snel zijn, daarna mee te nemen in de keuze of er helemaal niets mee te doen.

De keus is aan jou.

Een voorbeeld wat herkenbaar is voor iedereen, denk ik: iemand vraagt je iets te doen, of wil langs komen. Als je in tune bent met je gevoel, voel je gelijk, ja dat wil ik .. of nee dat wil ik niet. Wat gebeurt er meestal in de praktijk; iemand vraagt iets, jij voelt … nee dat wil ik niet (los van de reden waarom) maar je zegt en doet ja: om vervolgens voor jezelf het te gaan goedpraten met argumenten als: ja dat hoort nou eenmaal, of ze verwachten het van me.. of anders vinden ze me niet meer aardig.. en verzin er zelf nog maar een paar.

De vraag is nu; doe je je zelf daar een plezier mee of de ander? En nu is een ander een plezier doen natuurlijk altijd leuk en daar wordt je ook nog eens gelukkiger van blijkt uit onderzoek maar het gaat erom dat je dat dan doet vanuit jezelf, dus in tune met je eigen gevoel en niet omdat je denkt dat het moet.

Heb jij het idee dat je veel doet vanuit je gedachtes?

En dat je helemaal geen keuze hebt?

Niets is minder waar. Jij bent baas over je eigen gedachtes, niemand anders. Jij denkt wat je denkt, en jij bent de enige die voelt wat je voelt. Laat niemand je iets anders wijs maken. Dus als jij baas bent over je eigen gedachtes kun je ze dus ook kiezen.

Ga eens op onderzoekingstocht naar jouw gedachtes.. en je zult zien dat er veel aangenomen overtuigingen zijn van vroeger… die misschien lange tijd heel handig waren, maar nu niet meer zo. Of die sowieso niet zo goed bij je passen. Jij mag helemaal zelf bepalen wat je waarden en normen zijn, wat jouw overtuigingen zijn. Wat je wel vindt en niet vindt.

En die keuze in gedachtes, dat is een interessante… voor een negatieve gedachte die je hebt kun je een andere gedachte voor in de plaats zetten… dus waar je eerst heel negatief over iets of iemand dacht: plaats je nu een neutrale gedachte, eentje waar je weinig gevoel bij hebt, niet links of niet rechts. En dan denk je die gedachte. Je zult zien dat je je gelijk wat beter voelt. Het samengekrampte wat je eerst had wordt minder. Als je dit vaker doet kun je op een gegeven ogenblik meer positieve gedachtes in je hoofd gaan nemen. Maar vanuit negatief naar positief is voor sommige mensen best een grote stap. Ga dan via neutraal uiteindelijk naar het positieve. Geloof me het werkt!

Veel succes met je ontdekkingstocht, hou het speels, en je weet .. heb je hulp nodig ik zoek graag met je mee!

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.