Ingeborg Mooiweer

Hè get.. Ik heb geen WiFi hier!

Vroeger was ik helemaal niet zo van het wandelen.. ik vond het maar stom en dan moest ik  weer mee.. waarom vroeg ik me dan altijd af? Omdat het gezond is hoorde ik dan. Pff kan niks gezonds aan zijn dacht ik dan.. lopen zonder doel. Later.. veel later kwam ik erachter dat lopen juist heel gezond is maar vooral dat het een soort van meditatief is. Je loopt en loopt en je hoofd gaat in een soort van slaapstand.. je gedachtes die eerst alle kanten opgingen worden nu stil, bijna alsof ze er niet meer zijn.

Dat is het natuurlijk niet ,ze zijn er wel maar door de beweging gaat je aandacht naar iets anders.. naar je benen bijvoorbeeld. Of de wind die langs je haren gaat.. en je komt in die heerlijke meditatieve staat. En als je loopt blijf je ook meestal wel lopen, het is niet dat je er vreselijk moe van wordt en gek genoeg voel je op een gegeven moment ook echt  lekkerder. Alle plussen dus voor wandelen.. en als je nu denkt dat ik aandelen heb in de ANWB wandelclub en jullie bijdrage graag wil.. lees dan door.

Ik heb geen aandelen en al helemaal niet voor een wandelclub, hoewel als ik mijn eigen stukje zo lees, zou ik het bijna gaan doen.

Die meditatieve staat die je verkrijgt door wandelen is heel fijn. Maar wandelen is niet de enige manier waarop je daar kunt komen. Zwemmen is er ook zo een.

Maar toch nog even terug naar dat wandelen, als ik je vraag wie het langzaamst loopt op de wereld? En het moet een dier zijn.. wat zeg je dan? Wat zeg je:” een slak”.. ja dat is er ook een.. maar ik doelde eigenlijk op de schildpad , dat hele rustige lopen alsof hij nooit ergens heen gaat. En wellicht is dat ook zo, wie zal het zeggen. Maar hij doet ook nog wat anders, veel interessanter. Hij gaat liggen en trekt al zijn poten in onder zijn schild. Je ziet alleen die harde laag, alsof er onder niets is. Weten wij wat hij daaronder allemaal uitspookt? Ik niet. Maar wat ik wel weet is dat dat mooie beest symbool staat voor een techniek uit de Yoga, die we allemaal  zouden kunnen gaan gebruiken en ons voordeel ermee gaan doen.

Waar heb ik het dan over?

Hij staat symbool voor het terugtrekken van je zintuigen,  met als doel het naar binnen keren, naar jezelf, naar je intuïtie. Hij trekt alle pootjes in, en dat staat symbool voor het terugtrekken van al je zintuigen. Pratyahara genaamd.

Door een overload aan indrukken van buitenaf, raak je steeds verder van jezelf verwijderd. Waardoor je niet meer toekomt aan je innerlijk weten, je hoort het niet, en je luistert er niet naar, en hoe moet je er naar luisteren? Wil jij graag op een praktische manier leren hoe je wel leert luistert naar je intuïtie?

Wil jij ook  leren hoe je als een schildpad je pootjes ondertrekt en naar binnen keert? En hé hij doet het al duizenden jaren dus het zal wel ergens goed voor zijn!, toch… en ja wie trekt de natuur nu in twijfel?

Dus wil jij ook leren hoe je je intuïtie ontwikkelt?
Bel me dan 062320 9229 of mail me dan info@ingeborgmooiweer.nl

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.