Ingeborg Mooiweer

Help.. ik voel niets!

Of help ik voel iets?

Waar zit jij ? Bij ik voel niets of ik voel iets?

Ik krijg veel klanten die zeggen ik voel helemaal niets…kun je me helpen? en ja dat kan ik , op verschillende manieren. Maar laten we eerst eens kijken wat deze mensen, en misschien hoor jij daar ook wel bij, eigenlijk zeggen.

Ik voel niets. Feitelijk gezien klopt deze stelling natuurlijk helemaal niet, je kan namelijk helemaal niet niets voelen. Een stomp op je arm voel je wel degelijk.

Wat wel kan, is dat je je er niet bewust van bent en/of dat je het met de jaren lekker onder dat dikke tapijt hebt geschoven, want dan ben je het maar kwijt. Ha… niets is minder waar.

Dat dikke tapijt is handig, en er is best wel veel ruimte onder, alleen het werkt niet. Gevoelens over situaties/ervaringen gaan niet weg, die lijken weg. En het grappige, nou noem dat maar grappig denk je, is dat je lijf op een gegeven moment signalen gaat geven. Signalen dat het zich niet zo prettig voelt, dat er iets niet klopt.

Wat veel mensen doen, is gaan knutselen aan die klacht. Dus bijvoorbeeld je hebt een dag hard gewerkt en je schouders zitten vast. Ja dat is logisch… want je hebt de hele tijd voorover gebogen gezeten… dat vind je lijf ook niet fijn. Maar even wat oefeningen, stretchen, om je lijf weer wat ruimte te geven… is niet wat de meeste mensen doen… de meeste mensen gaan gewoon door.

Als je dit langere tijd doet , zit het op een gegeven moment helemaal vast in je schouders.  En ga je misschien een paracetamolletje slikken want ja het doet pijn en he ik moet naar mijn werk.

Die schouders zitten nog steeds vast, en nu ga het zich ook verplaatsen naar je onderrug, want ja we zitten nu eenmaal aan elkaar , dus alle delen van je lichaam corresponderen met elkaar. Ook dat nog!

Je snapt denk ik wel waar ik heen ga met mijn verhaal. Van het een komt het ander en voor je het weet heb je allerlei klachten waar de huisarts niets aan kan doen. Jammer!

Dan heb ik het nu alleen nog maar over een situatie waarbij je fysiek ongemak ervaart, wat zich vastzet. Probeer je eens voor te stellen dat je naast dat werken op die dag, je ook een vervelend gesprek met een collega, baas, je partner/kind enz. hebt gehad. En dat is eigenlijk ontaard in ruzie. Niet goed uitgepraat , althans er is wel gepraat, maar niet over je gevoel. En helaas, ook dat zet zich vast in je lijf. Weer iets erbij.

Nu kan je denken dit is wel een heel somber verhaal. Dat lijkt het ook , maar het is eigenlijk de realiteit wat ik terug zie bij mijn coach klanten en bij de mensen op de yogalessen die ik geef.

De bewust wording van alles wat er speelt in je lijf en daar gehoor aangeven is voor veel mensen redelijk onontgonnen gebied. En er zijn ook een aantal misvattingen, in willekeurige volgorde, over het wel voelen.

De 1 misvatting is: als ik wel iets doe met wat ik voel, wordt ik overspoeld en kan ik niets meer

De 2e is: ik voel niets

De 3e: hoe weet ik of mijn gevoel klopt?

De 4e: als ik wel iets ga voelen, en ik doe er iets mee, wordt ik een heel ander persoon.

En zo zijn er nog wel meerdere. Het mooie is dat iedereen voelt, net zoals iedereen ademt. Daarvan zegt niemand, nee ik adem niet hoor.. of als ik begin met ademen wordt ik overspoeld en kan ik niets meer. Ha het tegendeel zou ik zeggen.

Of hoe weet ik of ik goed adem? Nou dat weet je wel want als je dat niet doet krijg je het benauwd. Even los van het feit dat de meeste mensen veel te oppervlakkig ademen, maar dat is voor een andere keer.

Of als ik wel ga ademen, en ik doe er iets mee, wordt ik een heel ander mens. Dat is wel waar, goed ademen, kan je een ander mens maken , althans hoe je je gaat voelen in jezelf.

Dus iedereen voelt, alleen je weet niet dat je het doet, je bent je er niet bewust van en dus geef je het geen aandacht. En dat is eigenlijk het enige wat het wil. AANDACHT!  Aandacht voor dat gevoel wat er zit, om wat voor reden dan ook. Pas dan kun je je er wat mee gaan doen. Herkennen, erkennen en loslaten/plek geven.

Je bent je er pas bewust van , als het soms al te ver is, dus dan heb je echt veel pijn., of je loopt vast. Vast in je werk, vast in je relatie.. of allebei.. of je loopt vast op wat wil ik nou eigenlijk?

Voor al deze situaties is het goed om er wat aan te doen, zodat je weer lekker in je vel zit, je op je werk weer helemaal happy bent en thuis ook. En je weer weet en voelt wie jij bent!

Heb je nu het idee na het lezen dat je wel wat hulp kunt gebruiken, voel je niets of voel je iets en weet je niet hoe je daar mee aan de slag kunt? Bel me of maak gewoon eens een vrijblijvende afspraak, dan kijken we wat ik voor je kan betekenen.

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.