Ingeborg Mooiweer

Hoe komt het dat alles een ritme heeft?

Meer dan 30 jaar geleden, 1986 om precies te zijn, stond mijn nichtje op de buhne dit liedje te zingen, zij is of was eigenlijk een van de Frizzle Sizzles op het Eurovisie songfestival.. alleen de wat ouderen onder ons weten dat waarschijnlijk nog. Ik weet nog dat ik op de bank zat en vond dat wel heel spannend en speciaal dat zij daar stond en dan ook nog op blote voeten. Danst ook wat makkelijker sowieso maar het stond ook wel apart.

Nu was het liedje niet zo heel spannend, althans dat vond ik, maar de tekst was best grappig en waar. Zij zongen:

Neem de tijd voor alle dingen.
leef je eigen ritme.
alles kun je laten swingen.
in je eigen ritme.
Ritme zit in alle mensen.
en swingen kun je leren.

Ik denk niet dat zij een hele diepe betekenis hadden met het liedje maar het is wel waar, alles heeft een ritme!

Denk maar eens aan je ademhaling, je stofwisseling, je hartritme. Alles loopt volgens een bepaald ritme. Eb en vloed, blaadjes aan de bomen, de zon komt op en gaat weer onder, althans dat zien wij. En zo gaat alles in een ritme, de kern van dit alles is dat alles veranderd. Daar doe je niet zoveel aan, leuke dingen veranderen en niet zo leuke dingen dus ook. Dingen veranderen dus en daar zit ook een ritme in. Kun jij het ritme zien bij jezelf? Hoe doe jij bij een verandering?

Verandering is voor de meeste mensen een groot obstakel! En waarom? Omdat we het niet in de hand hebben.. en nee ook niet als je denkt dat je iets onder controle hebt is dat niet zo! Het enige wat je enigszins onder controle kunt houden is jezelf.. en ook dat lukt soms ook niet zo best hahahah.

Maar moeten we dat dan willen, vraag ik me af? Hoe fijn zou het zijn om lekker mee te dobberen met dat wat er komt. Fout, hoor ik je denken…. Zo kom je nergens. Zonder strakke planningen wordt het een zooitje. Ik denk dat veel mensen onnodig stress hebben omdat we dingen niet onder controle kunnen houden. En dat hoeft dus niet. Anders denken kun je leren, een ander verhaal tegen jezelf vertellen ook. Die monkeymind kunnen we leren stil te zijn, als jij dat wilt.

Het kernwoord bij controle houden is voor mij vertrouwen!

Om erop te vertrouwen dat dingen goed komen, dat er wel een parkeerplek is als je naar de stad rijd, of dat je die baan krijgt als hij voor jou is? Of dat je het huis vind wat bij jou en je gezin past? Dat er misschien wel wat engeltjes zijn die je goed gezind zijn?

Hoe zit dat bij jou? Ben jij die controle freak.. of meer een laissez faire type? Vertel het me.. ik heb overigens niet de illusie dat ik met deze blog volledig ben.. sterker nog, dat heb ik los gelaten-)) .. dat hoeft ook niet, als het jullie maar tot nadenken stemt.. dan ben ik al blij!

En ben je nu getriggerd door mijn blog en wil je leren hoe je beter kunt leren loslaten?
Bel me dan, 06 2320 9229, dan maken we een afspraak.

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.