Ingeborg Mooiweer

Ik ben aan het rennen…

Van hot naar haar, nee dat gelukkig niet!

Doe ik dat wel eens … ja als ik heel eerlijk ben wel maar gelukkig nog maar zelden. Ben ik dan lui geworden.. nee dat denk ik ook niet, alleen laat ik me niet meer verleiden om van het een naar het andere te rennen, want ja het werkt niet zo goed.

En wat ik bedoel ik dan met rennen? Nou gewoon, rennen of joggen als je van voor 1980 bent denk ik… rennen in het bos met een clubje.. lekker even je hoofd leegmaken en niet hoeven te denken. Is dit een mail om je warm te maken voor rennen… nee dat mag je helemaal zelf weten.

Waar het mij om gaat is dat rennen goed voor je kan zijn, als dat dan ook het enige is wat je doet. Je begint op tijdstip x en eindigt op tijdstip y en daartussen was je hoofd lekker leeg en is er niks eigenlijk. Hoofd leeg, lijf moe… lekker…

Maar je kunt ook rennen en denken aan je boodschappenlijstje, je “vervelende” puber, je werk. En dan wil het ook nog wel eens voorkomen dat je struikelt. Je hoofd was er niet bij. En vanuit dat rennen, ren je door in het volgende. De was, de boodschappen, het werk. Dat soort rennen geeft je eigenlijk alleen maar meer stress. Je hoofd is niet leeg en je lijf wel moe, maar anders moe. En op vakantie lukt het je zo goed… dan zit je in die lekkere relaxte flow en neem je jezelf voor, als ik thuis ben ga ik het ook zo doen. Op tijd weg naar mijn werk, dan kom ik niet bezweet aan. Ik plan niet zoveel in, want dan heb ik het wekend ook eens voor mezelf.  Enz, enz…. Vul zelf maar in.

En vertel eens.. Lukt dat?

Als ik zo om me heen kijk en luister, niet zo goed!

Waarom is dat zo lastig? En waarom is het zo lastig om het anders te doen? Grappig genoeg omdat mensen dat snel willen veranderen. En dat gaat meestal niet zo snel. Dat vraagt bewustwording, stilstaan bij, en stappen zetten om het anders te gaan doen.

Zoals je een kind leert oversteken:

Stop
Kijk naar links en rechts
Actie

Het tegenovergestelde van rennen.   pffff

Was je nou maar gewoon gaan joggen!

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.