Ingeborg Mooiweer

Mijn zichtbare ik, van binnen en van buiten en één vraag…

Mijn blog van 2 weken geleden ging over zichtbaarheid, en dat dat best lastig is. Maar door het te doen, het eigenlijk best lukt (simpele versie van het hele verhaal)… dat schaaft natuurlijk aan allerlei kwesties, zoals perfectie. Het idee dat iets helemaal perfect moet zijn voordat je er mee naar buiten mag komen. Dus schaven en schaven, en hé er is altijd wel weer wat anders wat je nog kan veranderen. Met als gevolg dat het je bijna verlamd en je niks naar buiten brengt.. hahaha hoe perfect is dat??

Maar het jezelf laten zien, want dat is zichtbaarheid natuurlijk, is wel mijn ding. Het is wat ik doe, als ik met klanten werk. Ik leer hen gevoel te herkennen, te erkennen en er dan wat mee te doen. Maar ja voordat we daar zijn, moet er wel wat gebeuren. Want hoe weet je nou dat je niet zo goed in contact bent met je gevoel.. en ook, is dat erg? Ik leef toch prima zo, zeggen veel mensen. Maar is het wel prima…..Ik denk van niet… ik denk dat je nog veel beter kunt leven als je wel in contact bent met je gevoel. Sterker nog, ik denk bijna dat je niet eens echt leeft, als je je gevoel niet integreert in je leven. Ik weet dat het zo’n sterke indicator is, je leidraad van waaruit je eigenlijk beslissingen neemt. Alleen dat hebben we niet door, we weten niet waar we het zoeken moeten, en dan als ik het voel, is het vaak ook nog een vervelend gevoel…. He bah .. daar begin ik niet aan.

Maar er hangen allerlei rare ideëën om gevoel heen…. Niet allemaal juist overigens. Het idee bijvoorbeeld dat als je gaat voelen wat je voelt, je niet meer kan werken.. Ja dan ga ik lekker de hele dag een beetje voelen.. zal mijn baas leuk vinden, zei een van mijn klanten aan het begin van ons coaching traject. Ik zei: ik denk het wel, dat hij dat leuk vind… Zijn gezicht, stond toen ietwat verbaasd. Ja het idee, dat je gevoel juist een bijdrage kan leveren om beter te presteren is nog wat onwennig. Maar zoveel beslissingen worden genomen met je gevoel.. de beste beslissingen worden genomen vanuit je gevoel, zoals de grote der aarde zullen beamen.

Nog zo’n raar idee over gevoel: als ik het toelaat en ik voel wat ik altijd wegdruk, dan ben ik weken aan het huilen. NEE, NEE je bent niet weken aan het huilen…ik vraag me af of dat uberhaupt kan… raken die tranen niet gewoon eens op? Wat er wel gebeurd is dat je gaat voelen wat er is. Het gevoel, wat er is, kan niet fijn zijn… maar geef er aandacht aan en het lost als het ware op. Dat klinkt simpel, en dat is het ook. Een beetje. Maar er zit natuurlijk ook een laag onder. Op dat moment, lost die laag op. Maar die laag eronder, blijft terugkomen. Totdat je die echt te pakken hebt en daar aandacht aan gaat geven.

Je snapt al van het bovenstaande, dat je daar wel even mee bezig bent. Nog los van het feit of je zelf al die lagen kunt vastpakken. Die lagen die ik dus reuze interessant vind, niet omdat ik het fijn vind dat mensen lijden, integendeel. Maar omdat ik weet hoe fijn het is als je er doorheen bent gegaan en uiteindelijk bij je eigen kern terecht bent gekomen.

Vanuit de yoga en vanuit mijn coaching benadeer ik het eigenlijk hetzelfde:

1. Er is een gebeurtenis, die zijn er en kunnen wij niets aan doen.

2. Daar heb je binnen een milliseconde een gevoel bij, dit weet je niet, of ervaar je niet als zodanig.

3. Daar komen gedachtes overheen, gebaseerd op eerdere ervaringen, overtuigingen en ideëën.

4. Daar komen emoties uit voort, zoals boosheid, blijdschap, irritatie etc.

5. en daar volgt weer je gedrag uit, zoals schreewen, afstand nemen, weglopen, slaan.

Wat ik vaak zie is dat mensen stap 2 overslaan, dwz ze doen er niks mee, en gaan het uitzoeken in hun hoofd. Dit gaat nooit werken, nee ook niet als je het heel hard probeert.

Wat wel werkt is dus bij je gevoel te gaan stil staan.

Dus van binnen zichtbaar zijn, voor jezelf. En dan voor de buitenwereld. 

Maar de titel heeft het ook over van buiten zichtbaar. Wat bedoel je daar dan mee?

Omdat ik merk dat het voor veel vrouwen en mannen een groot thema is, zichtbaarheid.. ga ik een Event organiseren. In 1e instantie voor vrouwen, sorry mannen, jullie mogen een ander keertje…

Een event met als werktitel: mijn zichtbare ik. Met daarin workshops, voor je binnen en buitenkant dus denk aan:

Binnenkant:

Coaching workshop bijv help ik voel niets?

Beelddenken, hoe herken je het?

Imagostyling

Gezond eten

Beehive game, op een speelse manier netwerken.

Buiten

Kleurstyling,

Make-up hoe doe ik dat?

En behandelingen zoals:

Nagels

Voetreflexmassage en nog veel meer.

zodat je gelijk kunt ervaren hoe het voor je is.

En met muziek, mode, lekker eten, netwerken. Kortom, het beste van beide, dus binnen en buitenkant in een evenement. Omdat het een naast het andere kan bestaan. Omdat ik wil dat als je daar weggaat, je echt wat hebt ontdekt, hebt meegenomen, hebt geleerd en je ziet dat het nog leuk kan zijn ook.

Op een mooie locatie, hier in de buurt, met leuke mensen… jullie dus!

Hier ben ik dus mee bezig, de opzet staat, maar ik heb een vraag: 

Wie zou het leuk vinden om ook mee te doen, dus een workshop en/of behandeling te geven?

Neem dan even contact met me op! Er zit nog niks in beton, dus heb je een goed idee, wat past in dit plaatje… laat het me dan even weten!

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.