Ingeborg Mooiweer

Open je Inner Einstein! Wàt zeg je?

Dagdromen, droedelen en hobbyen is wat we meer mogen gaan doen. Waarom? Omdat het je geest ontspant en met die ontspanning komt er ruimte voor creativiteit.

Als je schijnbaar zinloze dingen doet gaat je frontal cortex, het gedeelte wat verantwoordelijk is voor verstandig- en zelfbewust zijn offline, en daarmee komt er ruimte voor creatieve groei. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebeurd in ons brein als we de aandacht naar binnen richten. Zoals je dus doet als je bijvoorbeeld mediteert.

Maar wat nieuwe input om hetzelfde te bereiken is nooit weg, toch?! Alles voor een beetje rust in deze gekke, drukke wereld. En iedereen kan het en doet het misschien soms al onbewust.

Dus dagdromen, doelloos tekenen en spelen… maar hoe doe ik dat dan hoor ik je vragen?

Vroeger, toen alles nog goed was (bijna dan), en wij jong, deed iedereen het wel. Lekker op je bedje een beetje naar de wolken kijken die voorbij gaan. Of in de klas, als het saai was, en je allerlei leuke dingen bedacht in je hoofd. Die mooie tijd waarbij je in allerlei uithoeken van je geest terecht kwam, zonder structuur, zonder resultaat, zonder begin of eind. Gewoon wat mijmeren. En laat dat nu héél belangrijk en goed zijn.

Het idee is dat je deze 3 dingen gaat doen en lekker ongestructureerd, niet gefocust met ruimte om je te laten gaan en gewoon te zijn, brengt je precies dat…. Focus, Inspiratie en Creativiteit.

Start met deze 3 dingen aan je dagelijkse bezigheden toe te voegen :

  1. Droedelen; ronde vromen en krullen tekenen.

Herinner je je nog dat je in de les een beetje leuke vormpjes aan het tekenen was terwijl de leraar/juf wat vertelde. En dat je dan ook vaak te horen kreeg, “let nou eens op”. Jammer, want het levert zoveel op.

Deze kunst, zoals we het wel mogen noemen, zorgt ervoor dat je die gebieden in je hersenen gaat gebruiken die we normaliter gebruiken om obstakels/problemen weg te nemen. En het helpt je dingen beter te onthouden.

Tegenwoordig zijn er al sommige leraren die leerlingen aanmoedigen te droedelen om zo tot betere leerprestaties te komen.

Droedelen is een excellente manier om je brein te trainen niet te focussen en daarmee efficiënter en productiever te werken.

  1. Dagdromen

In tegenstelling tot wat bijna iedereen gelooft is dagdromen niet zonde van je tijd. Dagdromen of eigenlijk positief constructief dagdromen is heel goed voor je hersens. Met je hoofd in de wolken is dus eigenlijk heel goed voor je… krijgt eindelijk de term zweverig een wetenschappelijke ondertoon haha.

Meestal gebeurt dagdromen vlak voordat je in slaap valt, een klein slaapje in de middag schijnt ook erg goed voor je te zijn overigens.

Probeer tenminste 30 minuten per dag te gaan dagdromen, om zo ook sneller bij die mooie ‘aha’ momenten te komen.

  1. Hobbymatig/liefhebberij hebben

Het is helemaal prima om van alles en nog wat leuk te vinden. Door andere dingen te doen dan wat je normaal voor werk doet, ga je nieuwe gebieden in je hersenen aanspreken en kom je tot nieuwe inzichten. Je leert nieuwe vaardigheden en je vind wegen naar inspiratie.Picasso bijvoorbeeld heeft op deze manier zijn schilderstijl ontwikkeld, door te bestuderen wat Einstein aan het doen was. Een heel ander vak gaf hem inspiratie.

Ga dus vooral doen wat je leuk vind in je vrije tijd. Tai Chi les, op dansen, ga schilderen, hoogspringen, tuinieren… de mogelijkheden zijn legio.

Zie het als crosstraining voor je hoofd.

Hoe meer je je brein gebruikt en nieuwsgierig bent naar nieuwe dingen, des te meer je dichtbij je volle potentieel als mens komt.

Als je start met deze technieken start je de ‘unfocus‘circuits van je brein en daarmee je creativiteit.

Dit is een manier om los te komen als je vastloopt, voorbij je comfortzone en in de richting van je droom!

En nu?

“Leuk hoor Ingeborg die 3 technieken maar ik vind het toch nog wel lastig om dat in mijn eentje te doen”. En schiet je bij deze 3 technieken al gelijk in de weerstand. (lees: wat een onzin verhaal is dit zeg.) Mail of bel me dan.. dan gaan we verder in gesprek.

info@ingeborgmooiweer.nl
0623209229

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.