Ingeborg Mooiweer

Stilte.. lekker of niet?

29 okt is het de Internationale dag van het internet en grappig genoeg is het de 30ste de dag van de stilte. Hoe kiezen ze het uit? En wie ze dan is weet ik ook niet maar dat doet er nu even niet toe…

Ik zag die 2 dagen staan en het triggerde bij mij iets… internet is zo verweven in onze hele maatschappij tegenwoordig, we bestellen online, we kijken online tv, we surfen, we chatten, we hebben een online agenda en kopen wat af via het internet en ga zo maar door…en daar tegenover dan de dag van de stilte. Stilte waar er tegenwoordig zo weinig van is en waar tot mijn schrik soms, sommige mensen eigenlijk niet zo goed tegen schijnen te kunnen. Ga maar eens op een verjaardag zitten, en niks zeggen, dan krijg je al gauw te horen , wat ben je stil met een blik van is er iets?

Die stilte, waarvan er tegenwoordig zo weinig is.. waarom is dat dan zo lastig… weten we niet meer wat we er mee moeten of kunnen of worden we in de stilte geconfronteerd met onze eigen gevoelens en zijn die niet zo prettig?

Willen we met zijn allen niet meer weten wat er van binnen speelt, wat je voelt , meemaakt en daar toch weer die stilte voor nodig hebt om het te verwerken?

Of zeg je; bij mij is het nooit stil van binnen, ik heb altijd een stemmetje in me die vertelt wat ik moet doen? Dus stilte , nee dat ken ik niet…. En toch ben ik ervan overtuigd dat je stilte nodig hebt en dat iedereen een plek heeft van binnen waar het stil is. Nee dat is niet je hoofd, die zit vaak maar in de weg … kwetterend over van alles en nog wat…wat je allemaal nog moet doen, of wat die en die gezegd heeft… of dat je dit en dat niet moet vergeten… en oooohhhh wat worden we daar moe van.

En helpt het? Heb je het idee dat je hierdoor efficiënt werkt, meer gedaan krijgt? Top helemaal niks meer aan veranderen!

Mocht je toch niet tot deze gelukkige groep behoren… kan je ook eens wat anders proberen… wel op zoek gaan naar die plek van binnen… daar waar het stil is.

Waar zit die plek dan?

Sommige mensen noemen het je intuïtie, je gevoel, een plek in je lijf maar niet in je hoofd. Deze plek is altijd ok, is van jou, is waar je antwoorden liggen als je daar naar op zoek bent. Er is geen goed en fout, er is geen had je maar , of oordeel, het is goed want het is van jou. Er is stilte, er is geen gekwetter.

Ga eens kijken of jij die plek kunt vinden in jezelf, en kijk eens, nieuwsgierig wat je daar vind. En ja , daar kan dus ook pijn van vroeger liggen. Want gevoel dat niet geadresseerd wordt zet zich vast in je lijf, dus ook daar.

Ik ben erg van de balans, dus niet teveel van het ene , maar ook niet teveel van het andere. En ik geloof er sterk in dat het een naast het andere kan bestaan. Maar dan moet je het wel weten en bewust inzetten. Dus om even terug te komen op de internationale dag van het internet en daar tegenover de dag van de stilte. Het een kan naast het ander bestaan, dat doet het al, maar sta eens bewust stil bij het gebruik van het een, wat helemaal van nu is en niet meer weg te denken, en het ander.

Heb jij wel eens momenten van stilte, vraag je jezelf wel eens af wat je voelt, of je intuitie je iets vertelt? En hoe is dat dan? Zet je wel eens je telefoon op stil en geniet je dan van de stilte? En wat er van binnen gebeurd?

Ik probeer dit ook met mijn zoon van12 te bespreken, en dat bespreken gaat wel, maar de uitvoering behoeft nog wat actie, haha. Hij zit redelijk in de pubertijd, en net begonnen op de middelbare school, en ja dan hoort een telefoon erbij. Ze appen wat af, en elke zucht wordt gedeeld.

Ik, als oudere jongere, app zelf ook, en snap de aantrekkingskracht, maar zie ook wat het met hem doet… hij wordt onrustig.. en vind het lastig om te focussen, wat de hele wereld draait door en hij wil daar bij zijn. En dan lopen we samen wel eens een rondje met ons hondje en dan hebben we het daarover. Over het altijd bereikbaar zijn, en wat het met je doet… en dan probeer ik hem te laten zien dat stilte ook lekker is, soms… en wat het met je doet. Soms begrijpen we elkaar en soms denkt hij vast, wat een zeur. Maar dat is ok. Ik maak mijn eigen keuzes en daar is stilte een vast onderdeel van… hoe leuk ik appen, fb en internet ook vind.

Maak jij ook je eigen keuzes of ga je mee in de waan van de dag? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.