Ingeborg Mooiweer

Van hondenbrein naar leeuwen-focus!

Men lijdt het meest door het lijden van de geest.

Iedereen kent Einstein wel. Hij heeft vele mooie uitspraken, sommige wat meer bekend dan anderen. Een mooie vind ik “the world as we created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking”

En zo is het maar net. We kennen ook allemaal de uitdrukking: Als je steeds hetzelfde blijft doen blijf je ook steeds hetzelfde resultaat krijgen. En toch doen we het. Waarom??

Wat zit er in ons dat we blijven teruggrijpen op het oude, elke keer weer hetzelfde proberen?

Terwijl we voelen en weten dat we niet gelukkig zijn, we vast zitten en we duidelijk iets missen in ons leven, ondanks het “uiterlijke succes”. We te maken hebben met voortdurende verandering en uitdagingen in een uitdagende baan wat alleen nog maar meer druk toevoegt.

Hoe doe je dat dan.. veranderen? Hoe bereik je dat je niet meer overweldigd voelt door alle dingen die je moet doen, het gevoel hebt dat je zo vast zit en hoe harder je het probeert hoe minder het werkt. Zucht…

En hoe kom je van die negatieve en irritante stem in je hoofd af, die stem die je bekritiseert, die stem die een heel verhaal in je hoofd creëert. Zo’n verhaal wat een boek wordt bestaande uit wel 20 hoofstukken, de een nog slechter dan de andere. Zo druk in je hoofd, en gedachtes die maar razen. Ken je dat?

Heb je het gevoel dat de constante druk en de uitdagingen waar je voor staat je teveel worden. En soms, heel soms wil je stiekem gewoon weglopen van dit alles?

En heb je ook het idee dat je niet meer echt connectie hebt met dat wat je doet en verlies je je doel in je werk maar ook in je leven? En eigenlijk kan dat dus helemaal niet.

En voel je je schuldig dat je niet helemaal erbij bent , als je bij je partner bent. Je hoofd vol gedachtes , van alles wat. Alle 70000 gedachtes die wij mensen per dag hebben , die heb jij ook en je doet er ook nog wat mee?

Ben je ook bang dat als je dit nu niet oplost, je alles kwijt raakt, doordat je stomme fouten gaat maken of nog erger, dat niks veranderd en je vast zit voor de rest van je leven? In je carrier of in je leven? Voor altijd??

Er is een antwoord, een geheime oplossing!

Je hebt namelijk nog geen “shift” gemaakt.

Als je deze “shift’ wel hebt gemaakt, dan heb je de code gekraakt van een veerkrachtige geest. Zonder die irritante repeterende stem in je hoofd, die je voortdurend dezelfde dingen laat doen. Elke keer weer!

En dat betekent :

  • Het stopt voorgoed die vervelende stem in je hoofd; de stem die je bekritiseert en je zelfvertrouwen ondermijnt
  • Die eeuwige moeheid van het vechten tegen alles is dan eindelijk voorbij
  • Je blijft weg van een stevige burn-out
  • Je kunt eindelijk die stappen zetten in je carrière of je leven die je wilt
  • Je krijgt zelfvertrouwen en je eigenwaarde is gezond.

Ook brengt de ‘shift’ je:

  • Meer ruimte in je hoofd voor belangrijkere dingen.
  • Je kunt je intuïtie en ‘gut’ gevoel inzetten in het nemen van beslissingen zonder uren te hoeven mediteren.
  • Stress, twijfel en piekeren is verleden tijd voor je.
  • Je zit op een high level van performance en in een creatieve flow zoals je die al jaren niet meer kent.
  • Je voelt je gelukkig en je hebt controle over je emoties, je wordt niet meer geleefd door ze. En je bent in staat om te switchen van werk modus naar privé modus.

Dat teruggrijpen naar elke keer dezelfde dingen, situaties, emoties, zit dus in die shift. De shift die je nog niet hebt gemaakt. De reden dat je je gefrustreerd voelt, overwerkt en ontevreden is dat je gedachtes hebt die je niet helpen. Het vastzitten in die gedachtes maakt dat je je overweldigd voelt, je piekert, je bent bang, je stelt alsmaar dingen uit.

Maar juist daarin zit de crux.

Als jij verantwoordelijkheid gaat nemen voor je gedachtes, en aan welke gedachtes jij je aandacht gaat geven. Dan zul je ontdekken dat in een zelfde situatie, en onder dezelfde omstandigheden, je een heel andere uitkomst krijgt. Alleen door de focus te verleggen.

Het is niet dat je harder moet werken. Het is dat je bewust moet worden vanuit welke ‘staat van bewustzijn’ je werkt.

Ben je een hond of ben een leeuw? En nee dit is geen Chinese astrologie maar een uitleg hoe je geest werkt. Of niet werkt😉.

Stel je even een hond voor die voor je zit. Braaf, lief en schattig. Jij houdt een bot in je hand. En je zwaait met dat bot. En wat gebeurt er denk je? Elke keer als jij dat bot heen en weer beweegt en het gooit… dan gaat de hond er achteraan. Elke keer, hij heeft geen keuze. Zo is hij ‘gewired’.

Een leeuw rent niet achter botjes aan.

Wat gebeurt er nu met mensen?

Als je nog op de honden manier werkt dan probeer je eigenlijk tegen de hond te zeggen zit stil terwijl ik het botje weggooi. Lukt dat denk je? Nee natuurlijk niet. Wat zo is hij niet ‘gewired’.

Maar mensen proberen hetzelfde. Ze rennen achter elk botje aan en je geest is ‘lost’. Botjes kunnen gedachtes, neigingen, impulsen, beelden of emoties zijn. Op deze manier probeer je je leven te leiden, keuzes te maken en dat gaat dus niet. Je zit vast.

Nu is het zo dat het makkelijker is om iemand te vertellen wat diegene moet doen dan dat je hen leert anders te denken of anders te zijn.

Maar de kern van het probleem zit IN jou, in jouw geest. Iets willen bereiken terwijl je last hebt van beperkende overtuigingen en gedachtes, je angstig bent, weerstand voelt, twijfel hebt en overweldigd bent, kortom terwijl je in je honden geest zit., want je rent achter alle botjes aan. Dat is schier onmogelijk.

De vraag is nu dus; hoe word ik een leeuw? Hoe kan ik mijn geest zo gebruiken dat het VOOR me werkt?

En het antwoord is neuroplasticiteit: “De mogelijkheid van je brein/geest om zichzelf te transformeren in welke vorm dan ook”. ‘Rewiring’ zoals dat zo mooi in het Engels heet. Met je geest je hersenen veranderen. Waardoor je nieuwe patronen aanleert, je ‘performance’ en uiteindelijk resultaat behaalt. Je eigen geest kan je hersenen veranderen en ‘rewiren’. Je creëert je eigen leeuwengeest. Weg van de hondengeest.

Die totale focus is wat het grote verschil is tussen een hond en een leeuw. Een leeuw loopt niet achter elke gazelle aan, hij rent ,met totale focus op het moment dat hij honger heeft.

Als er geen andere beesten zijn die hem in zijn werk kunnen storen en als er een grote kans van slagen is. Zover denkt een hond niet, die rent. Als jij je botje gooit.

We kunnen dit ook wel mindfullness 2.0 noemen. Totale ‘mastery of the mind’.

Het leren te werken met en vanuit deze leeuwengeest is niet alleen enorm transformerend voor jou van binnen maar geeft je ook tastbare resultaten in je carrière, je bedrijf en je leven. Je voelt je gegrond, kalm en met veel zelfvertrouwen maar vooral eindelijk jezelf. Misschien wel voor de eerst keer ooit.

Tot het moment dat jij dit snapt en ziet dat de echte shift in je eigen geest zit, tot je snapt dat je gebrek aan focus maakt dat je oplossingen altijd buiten jezelf zoekt. Verwonderd dat er niets veranderd.

Die shift zit niet in nog een strategie erbij, in actielijstjes of gedrag veranderen zonder te weten wat er onder zit. Nee die zit dus in je brein. De shift naar je nieuwe brein.

En hoe lastig is het om dit in je eentje te veranderen?

Hoe lastig is het om naar je eigen gedachtepatronen te kijken en jezelf te veranderen. Zonder hulp?

Samen gaan wij dit pad lopen; als je coach en mentor help ik je de transformatie te krijgen die je wil. De resultaten die je wil. Niet over een jaar, maar snel. De voordelen van de juiste support, de accountabilitypartner die je zoekt en een bewezen aanpak geeft jou het vertrouwen dat het nu eindelijk wel lukt.

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.