Ingeborg Mooiweer

Wat als Sinterklaas écht bestaat?

Wat als Sinterklaas écht bestaatOf wat als je deze blog eens gewóón helemaal uitleest?

Wat als je deze blog eens gewoon uitleest? En wat als je aan het eind dan denkt dat was grote onzin? Wat als je aan het eind denkt … nou dat waren een paar mooie doordenkers. Dank je wel… Hoe zou je je dan voelen?

Wat als we alles van te voren wisten, deed je het dan.. of liet je het wel uit je hoofd? Wat als deze vraag je al zo vaag in de oren klinkt en je de blog weg klikt… wat mis je dan?

Wat als mijn hond niet bang zou zijn voor het vuurwerk, wat als ik denk daar komt ie nooit meer vanaf, of wat als ik denk … dat loopt wel los… wat als ik dan naast hem loop… hoe denk je dat ik me dan voel? Hetzelfde? of wellicht toch anders… en wat als de hond het eigenlijk helemaal niks uitmaakt…niet hoe ik me voel of  dat hij bang is… en wat als dat niet waar is…

Wat als is een hele korte zin met eindeloze mogelijkheden… mogelijkheden die ik graag eens  bij jullie neerleg.. ter overpeinzing.. op een koude winteravond, tijdens een wandeling… hoeveel ruimte krijg je dan als je alleen maar die vraag stelt.. Wat als

Wat als de gedachte, ik doe het niet goed, die ik vaak hoor van mensen tijdens de coaching sessies of  in de yogales, wat als je die losliet of keek wat zegt dat over mij? Wat als je dan denkt , ik doe het altijd goed, sterker nog er is geen goed of fout… wat voel je dan? Voelt dat lichter of voelt dat zwaarder?

Wat als je s’ochtends denkt terwijl je net wakker wordt.. ik krijg een topdag…hoe zou je dag dan gaan? Beter? Geen verschil of  daar heb ik helemaal geen tijd voor om dat te denken, ik ben s’ochtends veel te druk.

En wat als dat te druk zijn helemaal niet waar is… wat als het te druk hebben in je eigen hoofd ontstaat … dus de druk bouw jezelf op, er bestaat geen te druk… er bestaat alleen  zoiets als geen keuzes maken die bij jou passen. Te druk is niet naar je gevoel luisteren en denken! dat je iets moet doen… voor iemand anders, omdat het zo hoort, omdat je geen ruzie wil, geen gezeur, ik heb het altijd zo gedaan. Wat als je daar eens mee zou stoppen, en wat als dat gewoon kan? Hoe zou dan je leven eruit zien?

En wat als alle gedachtes die je hierover hebt, egoïstisch, schuldgevoel, niet goed genoeg zijn, wat als je die allemaal zou loslaten….

Wat als je erachter kwam dat al die gedachtes heel veel energie kosten en je die energie voor heel andere dingen kunt gebruiken…wat als je dan nu eens gewoon ging doen… en wat als je die gedachtes daarover, dat ik dit schrijf en dat ik dat makkelijk kan zeggen want ik heb natuurlijk niet de problemen die jij hebt…en dus begrijp ik niet waar je vandaan komt of waar je inzit..

Maar wat als je dat ook niet gelooft en eens kijkt wat er gebeurd, als is het maar een klein beetje…wat als ik vandaag eens 1 klein dingetje verander… wat als ik erachter kom wat mijn gevoel me aangeeft… en wat als ik daar eens naar luister?

En wat als je niet weet waar je gevoel zit en je dus helemaal niks kan met wat ik net schreef… Hoe zou het zijn om te leren waar je gevoel zit en wat je ermee kan?

Wat als blijkt dat je het altijd al in je had maar gewoonweg niet wist waar je moest zoeken?

Wat als ik zeg dat je het kan, en het uit je hoofd leven helemaal niet hoeft. Je hoeft maar 20 cm te zakken, is alles wat je moet doen.. vanuit je hoofd naar je hart/gevoel/intuitie. Of hoe jij dat dan ook noemt. Je gevoel geeft eigenlijk gelijk antwoord maar we luisteren niet zo best.

Dus het is of ja/nee of groen/rood of wel fijn/niet fijn of opwinding/zwaarte/kramp , dus ga het eens proberen met iets simpels als welke groente eten we vanavond. Bloemkool of witlof, en kijk dan eens wat voor antwoord je krijgt. En dat is het. Dat is je gevoel die aangeeft, ja of nee. Daarna ga je met je hoofd beslissen wat je ermee gaat doen. Niet andersom.

Wat als je helemaal tot het einde bent gekomen van deze blog, wat eet je dan vanavond? of wat niet?

Wat als je ook wilt leren hoe je gevoel in te zetten, zonder zweverig te willen zijn, zonder je hoofd uit te hoeven schakelen, wat als het één gewoon naast het ander kan bestaan en je daardoor een nog mooier leven krijgt? Wat als je me dan gewoon eens belt voor een gratis kennismaking? 062320 9229.

Wat als ik dan gewoon ook nog kan op de dag dat jij wilt en je in het eerste gesprek al zoveel krijgt?

Wat als dat allemaal mogelijk is… wat als Sinterklaas dus gewoon bestaat!

Scroll to Top

Book your complimentary insight and direction session

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.

free e-book Miraculous Futures

This FREE e-book will enable you to focus on the areas that will help you to champion YOUR miraculous future.